Cheryl Seinen uit Roermond bereikt kwartfinale EK in Spanje

De Roermondse Cheryl Serinen. © Hollandse Hoogte / ANP

Cheryl Seinen (Roermond) heeft woensdag met dubbelpartner Debora Jille de kwartfinale bereikt van het EK badminton in Madrid.

Redactie

Het duo won van het Britse tweetal Chloe Birch en Jessica Pugh. De setstanden waren: 21-10 18-21 en 21-17.

Ook Ruben Jille en Ties van der Lecq plaatsten zich voor de kwartfinales. Het koppel was in Madrid te sterk voor Ondrej Kral en Adam Mendrek uit Tsjechië. Het werd twee keer 21-17 voor Jille en Van der Lecq.

Eerder op woensdag plaatsten Robin Tabeling en Selena Piek zich al voor de kwartfinales in het gemengd dubbelspel. Tabeling en Piek wonnen in de tweede ronde van het opmerkelijke Israëlische duo Zilberman, dat bestaat uit de 63-jarige moeder Svetlana en haar 33-jarige zoon Misha. Het werd 21-15 21-7.

In het enkelspel zijn Mark Caljouw en Joran Kweekel er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Caljouw verloor in de derde ronde van Misha Zilberman uit Israël. Zilberman won de wedstrijd met 21-16, 15-21 en 21-16. Kweekel moest zijn meerdere erkennen in Nhat Nguyen, een Vietnamese speler die uitkomt voor Ierland. Nguyen was met 21-15 21-14 te sterk voor de 23-jarige Nederlander.

Bij de vrouwen werd Gayle Mahulette dinsdag in de tweede ronde al uitgeschakeld. Mahulette was de enige Nederlandse vrouw die meedeed aan het enkelspel in Madrid.