Hardrijder (22) uit Venray krijgt in hoger beroep lagere straf voor ongeval in Horst waarbij Malika (17) om het leven kwam

Op de plek van het ongeval werden bloemen gelegd. © De Limburger

Het gerechtshof in Den Bosch heeft donderdag de 22-jarige Kaj J. uit Venray een straf opgelegd van drie maanden cel, 240 uur taakstraf en een rijontzegging van drie jaar voor het veroorzaken van een ongeval in 2018. Bij dit ongeluk kwam de 17-jarige Malika uit Venlo om het leven.

RedactieBron: ANP

De straf is flink lager dan de vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, die de rechtbank Limburg eerder oplegde. Onder meer omdat Kaj J. spijt betuigde aan de nabestaanden en slachtoffers, kwam het hof tot een lagere straf.

Lees ook: OM eist opnieuw taakstraf tegen Venrayse hardrijder (22) voor fataal ongeluk Malika (17) uit Venlo

In de nacht van 15 juli 2018 reed J. met twee vrienden en een vriendin door Horst. Hij had net zijn rijbewijs en reed twee keer zo hard als toegestaan door de bebouwde kom. De auto botste tegen een stoeprand en vloog vervolgens uit de bocht. Een van de vrienden en de vriendin werden hierdoor uit de auto geslingerd. Malika overleed ter plekke, twee jongens raakten zwaargewond.

„De man heeft onverantwoorde risico’s genomen met zowel zijn eigen leven als met dat van zijn passagiers”, aldus het hof. Het hof heeft bij het bepalen van de straf onder meer gelet op straffen die voor soortgelijke feiten worden opgelegd en de persoonlijke omstandigheden van de man. Daarbij is ook de houding van de man tijdens het proces meegewogen, omdat hij spijt had betuigd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal