Elon Musk verkoopt zo’n 4 miljard aan Tesla-aandelen na Twitter-bod

Print
Elon Musk verkoopt zo’n 4 miljard aan Tesla-aandelen na Twitter-bod

Afbeelding: Getty Images

Zakenman Elon Musk heeft vlak nadat Twitter zijn overnamebod had geaccepteerd aandelen van zijn autoconcern Tesla verkocht voor omgerekend ongeveer 3,8 miljard euro.

Analisten denken dat de topman dat deed om genoeg geld in handen te hebben voor de ongeveer 20 miljard euro die Musk aan eigen geld moet bijdragen aan het kopen van Twitter.

Een ander deel van de totale som van zo’n 41 miljard euro wordt geleend bij banken. Bronnen melden aan persbureau Reuters dat Musk bij de banken wat van zijn plannen heeft gedeeld om het geld te bemachtigen. Zo zei hij dat de beloningen voor de Twitter-top omlaag kunnen en dat hij nieuwe manieren gaat ontwikkelen om geld te verdienen aan tweets.

Lees ook: Twitter groeit minder hard en zegt niets over overname door Elon Musk

Heel concreet werden die toezeggingen volgens de anonieme bronnen niet. De financieringsovereenkomst met de banken waren essentieel voor de Twitter-top om het bod te accepteren.

De koers van Tesla ging dinsdag, een dag na het bekend worden van het akkoord tussen Twitter en Musk, het hardst onderuit sinds september 2020. Op deze dag deed Musk het grootste deel van zijn verkopen. Donderdag tweette de topman dat hij „na vandaag” niet van plan is nog meer aandelen te verkopen. Het zou wel kunnen dat Musk inmiddels voor meer dan de bijna 4 miljard euro aan aandelen heeft verkocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee