Vandaag Inside trekt op SBS meer kijkers en meer vrouwen

Talpa-baas reageert op toekomst Vandaag Inside . © NPO Radio1

De nieuwe dagelijkse formule en de verhuizing van Veronica naar SBS heeft het programma Vandaag Inside (VI) geen windeieren gelegd. Dat blijkt uit een analyse door de Stichting Kijkonderzoek (SKO) van de kijkcijfers van het programma van de afgelopen vier jaar.

Redactie

VI was tot 2022 twee keer per week te zien op Veronica. Sinds januari is het een dagelijkse talkshow op SBS6.

Lees ook: Johan Derksen na ophef over kaars-verhaal in Vandaag Inside: ’Ik kap ermee’

Het aantal kijkers dat de televisie aanzet om de discussies van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp te horen is de afgelopen maanden flink gestegen. Ook is het aandeel van vrouwelijke kijkers gestegen: van 28 procent toen het programma op Veronica te zien was naar 43 procent sinds VI een dagelijks programma op SBS werd.

Veronica Inside

Veronica Inside, zoals het programma vroeger heette, trok in 2019, 2020 en 2021 gemiddeld rond de 620.000 kijkers. Sinds januari 2022 is VI dagelijks te zien op SBS en ligt het gemiddelde aantal kijkcijfers tussen de 800.000 en 900.000. De gemiddelde leeftijd van de kijkers lag sinds de verhuizing naar SBS ook opvallend hoger, aldus de woordvoerder van SKO.

Lees ook: Vandaag Inside vaker onder vuur, maar grens lijkt nu bereikt

De veranderingen hangen deels samen met het profiel van zender SBS6, vermoedt hij. „De zender heeft zeker primetime een ouder en een ‘meer vrouwelijk’ profiel dan Veronica”, stelt hij. De meest bekeken uitzending van VI ‘nieuwe stijl’ was het programma van donderdagavond, waarin de drie presentatoren voor de tweede keer reageerden op de commotie die is ontstaan na het ‘kaarsenverhaal’ van Johan Derksen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal