Twitteraccount van Geert Wilders opnieuw geblokkeerd

 © ANP / Peter Hilz

Het Twitteraccount van Geert Wilders is opnieuw geblokkeerd, meldt hij aan het ANP.

RedactieBron: ANP

Welke tweet de aanleiding was voor de blokkade, weet hij niet. Wilders heeft beroep aangetekend tegen het besluit.

Eerder deze maand werd Wilders’ account ook al enkele dagen geblokkeerd. Toen was de aanleiding een tweet die hij richtte aan de Pakistaanse president, waarin de PVV-leider het had over de vele doodsbedreigingen die hij kreeg van moslims in Pakistan. Afgelopen dinsdag draaide Twitter die schorsing terug en bood Wilders excuses aan.

Wilders laat weten het „ongelooflijk” te vinden dat hij zijn account niet meer kan gebruiken. Volgens een screenshot heeft Twitter hem geschorst omdat hij de regels omtrent ‘haatdragend gedrag’ heeft overtreden.

„Je mag geen geweld tegen andere mensen promoten of mensen rechtstreeks aanvallen of bedreigen op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, kaste, seksuele geaardheid, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ernstige ziekte”, aldus het Helpcentrum van Twitter. Ook accounts „met als hoofddoel” het aanzetten tot kwaad doen van anderen worden niet toegestaan, aldus het sociale medium.

Twitter was vrijdag nog niet bereikbaar voor commentaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal