SBS6 ziet 1 miljoen kijkers vertrekken na stoppen Vandaag Inside

 © ANP/HH

Het per direct stoppen van het praatprogramma Vandaag Inside heeft ervoor gezorgd dat SBS6 binnen een dag 1 miljoen kijkers heeft ingeleverd op hetzelfde tijdslot. Donderdag trok de laatste Vandaag Inside ruim 1,3 miljoen kijkers. Het plaatsvervangende programma Het Roer Om wist vrijdagavond nog maar 352.000 kijkers te boeien, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Redactie

Vrijdag werd bekendgemaakt dat Johan Derksen per direct stopte met zijn werkzaamheden voor Vandaag Inside. De analist kondigde donderdagavond in het programma al aan te willen stoppen. René van der Gijp en Wilfred Genee zeiden dat ook zij onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten.

Lees ook: Stoppen Vandaag Inside maakt horrorweek compleet voor John de Mol

De drie mannen stopten na de commotie over het zogeheten ’kaarsverhaal’ van Derksen. Hij zou een bewusteloze vrouw jaren geleden hebben gepenetreerd met een kaars. Later nuanceerrde hij het verhaal: hij zou de kaars tussen de benen van de vrouw hebben gezet. Na drie dagen van boze reacties en gesprekken met Talpa heeft het trio besloten het programma te beëindigen.

Vanaf aanstaande maandag zendt SBS6 oude afleveringen van Chateau Meiland uit op het tijdstip waarop Vandaag Inside te zien was.

Lees ook: Vooral door ‘spookrijder’ Van der Gijp was Vandaag Inside gedoemd vroeg of laat gruwelijk te crashen