Vrouwen Barcelona ondanks nederlaag tegen Wolfsburg naar finale Champions League

Print
Vrouwen Barcelona ondanks nederlaag tegen Wolfsburg naar finale Champions League

Jill Roord scoorde, maar het was niet genoeg voor de finale.  Afbeelding: ANP

FC Barcelona kan zijn titel verdedigen in de Champions League bij de vrouwen. De Spaanse voetbalclub bereikte de finale ondanks een nederlaag van 2-0 bij VfL Wolfsburg.

De thuiszege van 5-1 voor meer dan 90.000 toeschouwers een week geleden in Camp Nou werd in Duitsland bij lange niet teniet gedaan.

International Jill Roord maakte de tweede treffer voor Wolfsburg na een uur voetballen. Tabea Wassmuth had kort na rust de thuisploeg op voorsprong gezet in de Volkswagen Arena, waar 22.000 toeschouwers zaten. Lynn Wilms uit Tegelen en Dominique Janssen uit Horst speelden de hele wedstrijd voor Wolfsburg.

Lieke Martens

Bij Barcelona, dat voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloor, ontbrak Lieke Martens nog altijd. Ze staat al weken aan de kant met een hamstringblessure en het is de vraag of ze op tijd fit is voor de finale van de Champions League op 21 mei. Tegenstander is de winnaar van de andere halve finale tussen de Franse clubs Paris Saint-Germain en Olympique Lyon. Lyon won het eerste duel met 3-2, de return begint zaterdag om 21.00.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee