Heutmekers tweede met Oranje op WK-divisieniveau

V.l.n.r.: Emile Janssen (dokter), Luca Heutmekers en Mike Ninaber (materiaalman). 

V.l.n.r.: Emile Janssen (dokter), Luca Heutmekers en Mike Ninaber (materiaalman). 

De Nederlandse ijshockeyers - met Luca Heutmekers van Snackpoint Eaters Limburg - hebben het wereldkampioenschap in divisie 2A afgesloten met een duidelijke zege op gastland Kroatië. De ploeg van bondscoach Doug Mason won in Zagreb met 6-2.

RedactieBron: ANP

Door die behaalde punten eindigde Oranje als tweede in de stand. Het ongeslagen China kroonde zich tot de kampioen op het vierde mondiale niveau. Het Nederlands team won op dit WK eerder van Spanje (5-3) en Israël (7-0), maar verloor van China (1-5).

Lees ook: Geleense ijshockeyers geselecteerd voor WK’s

De Nederlandse treffers in het duel tegen de Kroaten kwamen op naam van Raymond van der Schuit, Danny Stempher (2x), Nick Verschuren, Jordy Verkiel en Mike Collard.

Heutmekers gaf één assist in de wedstrijd tegen Kroatië. In het duel tegen Israël scoorde hij twee goals en werd hij bekroond tot man van de wedstrijd. ,,Het was een prachtige ervaring en we hebben hard gewerkt voor dit resultaat’’, vertelt hij trots.

Lees ook: Heutmekers al tien jaar bij Eaters; ‘In goede en slechte tijden’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee