Woede bij Willem II-trainer Hofland: ‘Ik begrijp de regels niet meer’

Kevin Hofland: woedend op de arbitrage. © Pro Shots

PSV had er niet over te klagen dat de vroege openingsgoal van Ritsu Doan tegen Willem II gehandhaafd bleef. In de aanloop naar de goal werd buitenspel van Carlos Vinicius over het hoofd gezien door de assistent-scheidsrechter.

Jeroen Kapteijns

De VAR attendeerde Jochem Kamphuis erop, maar na het zien van de beelden besloot de scheidsrechter het doelpunt toch toe te kennen. Omdat Vinicius de bal terugspeelde naar eigen helft en de treffer viel na een aanvalsopbouw over de andere flank, was in de ogen van de scheidsrechter sprake van een nieuwe aanval en hoefde de buitenspelsituatie van Vinicius volgens hem niet meer te worden bestraft op basis van de beelden.

Discussie

De beslissing van arbiter Kamphuis leidde tot discussie, omdat eerder dit seizoen soortgelijke situaties wel vaak tot het afkeuren van een goal hebben geleid. Zo werd onlangs in de door PSV gewonnen bekerfinale de 0-2 van Ajacied Noussair Mazraoui afgekeurd, omdat in de aanloop naar het doelpunt ploeggenoot Dusan Tadic aan de zijkant van het veld met zijn hak nipt buitenspel stond.

Bij Willem II verbaasden ze zich over de beslissing van de scheidsrechter. ,,Ik begrijp de regels niet meer. Misschien heb ik een bijscholing nodig”, sprak een cynische trainer Kevin Hofland. ,,Ik vind dat ze ook eens moeten ingrijpen bij de scheidsrechters. Haal ze er eens een weekend vanaf als ze zo’n fout maken. De assistent-scheidsrechter staat niet op te letten en dat kost ons een vroege tegengoal. Het gevoel van ons wordt al na twee minuten bepaald door iemand die staat te slapen. Als mijn zoon op school een fout maakt, krijgt hij dat ook te horen”, zei Hofland, die door de nederlaag in Eindhoven met Willem II op doelsaldo is gezakt naar de laatste plaats.

Jochem Kamphuis wacht op uitsluitsel van de VAR. © Pro Shots

,,Dat doet me niks”, reageerde Hofland. „Je kunt ook zeggen, dat we qua puntentotaal gedeeld zestiende staan samen met PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Zo kijk ik er liever naar. We hebben nog thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Utrecht voor de boeg en een uitwedstrijd tegen Cambuur, die nu veilig zijn. We moeten zorgen dat we fris worden en punten gaan pakken.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Komt dat Schot: ‘Wisselvalligheid Roda is met oog op play-offs zorgwekkend en Ihattaren liet VVV uitzien als amateurs’

2022-04-28 Komt Dat Schot. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal