Expositie over familieportretten van vluchtelingengezinnen in Bibliotheek Venlo

Een op het Griekse eiland Lesbos gemaakt familieportret van een vluchtelingengezin dat bij Bibliotheek Venlo geëxposeerd wordt. © Joey O’Loughlin

Venlo -

Bibliotheek Venlo exposeert in de maand mei familiefoto’s van fotografe Joey O’Loughlin. De foto’s zijn gemaakt van families in vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos.

redactie

Met de expositie Family Portraits wil O’Loughlin mensen aan het denken zetten over het begrip ‘thuis’. Want de mensen die worden afgebeeld, zijn gezinnen die hun thuis hebben moeten verlaten. Wat is ‘thuis’, wat betekent het als je je thuis gedwongen moet verlaten en wat kan iemand doen om nieuwkomers zich op een voor hen vreemde plek thuis te laten voelen?

Joey O’Loughlin werkte voor deze serie foto’s samen met Movement On The Ground, een organisatie die zich inzet voor de humanitaire crisis op Lesbos. Haar werk was eerder te zien in en op diverse internationale media zoals New York Times en Al Jazeera America, en in publicaties van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie.

De expositie wordt op woensdag 4 mei geopend door de fotograaf zelf. Aanwezige families die de expositie tussen 14.00 en 18.00 uur bezoeken, kunnen bij STEK door O’Loughlin zelf op de foto worden gezet. Het portret krijgen ze cadeau.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal