Internetten bij KPN bijna 2 euro per maand duurder

 

 © ANP/HH

Amsterdam -

Bij KPN stijgen de consumententarieven van internetpakketten per 1 juli met gemiddeld 1,90 euro per maand, variërend van 1,50 tot 2 euro. Alleen de prijs van het duurste pakket genaamd Hussel Internet, met een snelheid van 1000Mbit/s, blijft gelijk.

Chris Broesder

Dat meldt het telecombedrijf maandag. KPN is van mening dat de prijsverhoging alleszins redelijk is, gekeken naar de huidige inflatiecijfers. Hoewel die voor een groot deel veroorzaakt worden door stijgende energiekosten, is er volgens KPN nog een andere belangrijke factor waardoor de kosten van KPN stijgen.

„In de nieuwe CAO zijn de personeelskosten met 4 procent gestegen”, aldus woordvoerder Gerd de Smyter. „Als je dat optelt bij de hogere energieprijzen is de prijsverhoging die we doorvoeren beperkt. In oktober mogen we de prijzen trouwens wettelijk gezien nog verhogen, maar dat doen we niet. De prijs van Digitenne en de beltarieven blijven overigens gelijk.”

Lees ook: KPN koppelt tarief bellen en internetten niet compleet aan ‘ongekend’ hoge inflatie

KPN zegt verder dat de kwaliteit van het netwerk nog belangrijker is geworden. Door thuiswerken en streamen nam het gebruik van de diensten van de telecomreus flink toe. Het dataverbruik stijgt met 15 tot 20 procent per jaar. Wanneer de ene telecomboer de tarieven verhoogt, volgen niet zelden ook andere providers. „Het is nog afwachten hoe andere providers reageren. De vraag is of KPN hiermee een trend zet, of dat andere providers wel voor tariefsverhoging kiezen die dichter bij de inflatie zit”, aldus dienstenvergelijker Pricewise.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee