ING schrijft onterecht kosten voor cash af

Print
ING schrijft onterecht kosten voor cash af

Afbeelding: ANP

Bij een onbekend aantal particuliere klanten van ING zijn vrijdag ten onrechte kosten afgeschreven voor bijvoorbeeld het opnemen en storten van contant geld, soms zelfs diverse malen.

Klanten spreken van enkele tientjes tot in bepaalde gevallen om liefst 1000 euro. ING biedt excuus aan en belooft alle gedupeerden uiterlijk donderdag het geld terug te geven.

Bij hoeveel klanten de kosten ten onrechte zijn afgeschreven wil ING niet zeggen. Sinds vrijdag duiken op diverse fora klachten op van consumenten bij wie bedragen zijn afgeschreven, soms zelfs enkele dagen op rij. Het gaat doorgaans om bedragen van 6 euro, maar op de website allestoringen.nl klagen ook klanten dat het om bijna 1000 euro gaat: ‘Kan geen boodschappen meer doen. Ik sta vet rood nu!’

Een woordvoerder van ING bevestigt dat het probleem van de onterechte afschrijvingen zich vanaf vrijdag hebben voorgedaan. „We werken keihard aan het herstellen van de onterechte kostenboekingen. De komende dagen, uiterlijk voor aanstaande donderdag, zullen wij de getroffen klanten voor deze kosten vergoeden. Uiteraard vinden we deze situatie heel vervelend en bieden wij onze excuses aan.”

Op de vraag of klanten die rood staan sneller hun geld terugkrijgen, stelt ING dat geprobeerd wordt ‘iedereen zo snel mogelijk te helpen’.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee