Wieke Vrijhoef (35) uit Nijmegen gaat theaterprogramma’s De Maaspoort in Venlo samenstellen

Wieke Vrijhoef volgt als theaterprogrammeur Maarten van Erp op, die de functie tot begin dit jaar vervulde. © Laurens Eggen

Venlo -

De uit Nijmegen afkomstige Wieke Vrijhoef (35) is de nieuwe programmeur bij theater De Maaspoort in Venlo. Ze volgt daarmee Maarten van Erp op, die eerder dit jaar afscheid nam.

Kim Jacobs

Vrijhoef is sinds 2020 directeur van Theater De Fransche School in Culemborg; daarvoor vervulde ze diezelfde functie bij theater De Weijer in Boxmeer. Nu maakt ze de overstap naar het Venlose theater, waar ze als programmeur verantwoordelijk wordt voor het samenstellen van het theaterprogramma.

Jarenlang programmeerde ze naar eigen zeggen kleine zalen, waardoor ze ‘de afgelopen jaren meer dan 500 theatervoorstellingen zag’. De Maaspoort biedt als grote zaal meer mogelijkheden, aldus Vrijhoef.

De 35-jarige Nijmeegse volgt Maarten van Erp op, die in februari na vijf jaar bij De Maaspoort vertrok naar de Stadsschouwburg in Nijmegen. Dankzij hem werd het programma ‘nog diverser’, aldus De Maaspoort. ‘Met meer internationale (pop)artiesten, meer aansluiting bij actualiteit en meer eigen producties met partners in de stad en regio.’ Het Venlose theater stelt dat Vrijhoef ‘verder gaat waar Maarten gebleven was’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal