Burgemeester sluit kermis in Landgraaf na vechtpartij tussen kermismedewerkers en jeugdigen

 

 © AVLimburg

LANDGRAAF -

Ondanks de aanwezigheid van de politie bleef er een gespannen sfeer hangen na een vechtpartij tussen kermismedewerkers en jeugdige bezoekers op de kermis in Landgraaf. Locoburgemeester Freed Janssen besloot daarop de kermis te sluiten.

Siebrand Vos

Voordat hij kort na 21.00 uur besloot de kermis te sluiten, had Janssen nog even contact met de vakantievierende burgemeester Richard de Boer: „De drukte op het plein bleef na het handgemeen. Voor de veiligheid van de bezoekers leek het ons beter de kermis een uur eerder te sluiten en niet tot 22.00 uur door te gaan. Daar was alle begrip voor.”

 

 © AVLimburg

Volgens Janssen zijn er geen gewonden gevallen en is ook niemand gearresteerd. „Er zijn wel klappen uitgedeeld en misschien heeft iemand een dikke lip. Heel vervelend. Net nu we na twee jaar corona weer kermis hebben, gebeurt er zoiets. Morgen is er gewoon weer kermis.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee