Fosforbom die door magneetvissers in Landgraaf boven water is gehaald ontploft: geen gewonden

Landgraaf - Opgeviste fosforbom ontploft. © Orange Media

Landgraaf -

Magneetvissers die in Rimburg (Landgraaf) een fosforbom uit een visvijver haalden, kregen maandagavond de schrik van hun leven: de bom ontplofte. Zij bleven ongedeerd.

Siebrand Vos

Na de ontploffing werd alarm geslagen rond de visvijver aan de Kapelweien. Omwonenden kregen het verzoek ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven, nadat nooddiensten ter plaatse waren gekomen.

Lees ook: Hulpdiensten rukken massaal uit voor mogelijk explosief in Rimburg

Er zijn geen gewonden gevallen, zegt locoburgemeester Freed Janssen. „Maar omdat wij er in eerste instantie rekening mee hielden dat er misschien toch nog iets zou kunnen gebeuren, hebben we de bewoners van één huis laten evacueren. Zij konden vrij snel terug naar huis.” Alles is onder controle, verzekert de locoburgemeester.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief geneutraliseerd en meegenomen. Iets na middernacht verviel het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal