Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan oplichtingszaak Heerlen

Pinpasfraude Heerlen opsporing verzocht. © Politie Eenheid Limburg

Heerlen -

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een Limburgse fraudezaak. Begin dit jaar werden in Heerlen in twee dagen tijd vier personen opgelicht voor ruim 27.000 euro.

Redactie

De verdachte deed zich in alle gevallen voor als bankmedewerker en maakte op die manier de pinpassen van de slachtoffers buit. Eerder gaf de politie al beelden vrij van de verdachte. Hij droeg een mondkapje, maar volgens de politie zou hij nog herkenbaar moeten zijn.

Oudere man

Onder de slachtoffers bevindt zich een 71-jarige man uit Heerlen. Hij wordt op 19 januari van dit jaar gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de fraudehelpdesk van de bank. Deze persoon beweert dat er een groot geldbedrag is overgemaakt van de rekening van de man naar een andere rekening en door digitaal mee te kijken kan hij het veiligstellen. De man geeft daar toestemming voor en er worden door de zogenaamde medewerker een aantal handelingen verricht.

Terwijl dat gebeurt, staat er iemand aan de voordeur van de 71-jarige man om zijn pinpassen op te halen. De man overhandigt deze, maar krijgt later argwaan. Even later blijkt dat binnen enkele minuten vijf keer voor duizenden euro’s is gepind.

Lees ook: Vier mensen uit Heerlen opgelicht voor in totaal 27.000 euro, politie geeft beelden van verdachte vrij

Dinsdagavond is er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht (20.35 uur, NPO1) aandacht voor de zaak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal