Dier van de week: Roosje is een fijne, rustige en intelligente pinscher, maar kan niet goed met andere honden overweg

Print
Dier van de week: Roosje is een fijne, rustige en intelligente pinscher, maar kan niet goed met andere honden overweg

Roosje.  Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat Roosje, een langharige, drie jaar oude, gesteriliseerde Oostenrijkse pinscher teef met stamboom. Wegens persoonlijke omstandigheden kan haar baasje niet meer voor haar zorgen.

Wat is haar leukste kenmerk?

„Roosje is een levendige en actieve hond in de omgang. Ze is gewend om veel ruimte te hebben. Roosje is bij ons bekend als pensionhond. Het is een goed luisterende hond bij een consequente baas.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Ze is in huis een super fijne, rustige hond. Ze zoekt haar plekje op en is zeer intelligent. Hier valt nog veel eer te behalen.”

Heeft zij minpuntjes?

„Roosje is wisselend in de interactie met andere (grotere) honden. Met kleine hondjes kan zij niet overweg. Dan komt haar jachtdrift naar boven en zal het hondje proberen pakken. Ze kan niet bij katten en/of bij kleine kinderen worden geplaatst.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor haar een liefhebber van het ras met voldoende tijd en ruimte, zonder andere huisdieren en/of kleine kinderen.”

Heb jij interesse? Beschik je over voldoende tijd en ruimte? Heb jij je ingelezen in het ras en wat het inhoudt? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee