Omzet en winst Pfizer schieten omhoog door coronavaccin

 

 © Hollandse Hoogte / ANP

New York -

Pfizer heeft ook in het eerste kwartaal van dit jaar nog goede zaken gedaan met het coronavaccin dat het farmaceutisch bedrijf samen met biotechbedrijf BioNTech ontwikkelde.

ANP

Zowel de omzet als de winst van het Amerikaanse bedrijf schoten de hoogte in. Ook de coronapil die het bedrijf introduceerde droeg daaraan bij.

In totaal verkocht Pfizer voor 25,7 miljard dollar aan geneesmiddelen, omgerekend zo’n 24,4 miljard euro. Dat is een toename van 77 procent ten opzichte van vorig jaar toen de levering van coronavaccins net was begonnen. De winst kwam uit op 7,9 miljard dollar, 61 procent meer dan een jaar eerder.

Lees ook: BioNTech boekt ruim 10 miljard winst met coronavaccins

Volgens topman Albert Bourla is Pfizer goed op weg om dit jaar en volgend jaar minimaal 2 miljard doses van het coronavaccin aan arme landen en ontwikkelingslanden te leveren. Ook van coronamedicijn Paxlovid ligt de productie in lijn van de planning.

Pfizer heeft besloten actief te blijven op de Russische markt omdat het bedrijf zich richt op het bevorderen van de gezondheid van mensen en dus ook Russen. De winsten van Russische dochters worden aan goede doelen in Oekraïne geschonken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee