Inwoners Roerdalen waarderen gemeente steeds meer

Print
Inwoners Roerdalen waarderen gemeente steeds meer

Gemeentehuis Roerdalen in Sint Odiliënberg  Afbeelding: Mitchell Giebels

Roerdalen -

Inwoners van Roerdalen zijn over het algemeen tevreden met hun gemeente. Dat blijkt uit een burgerpeiling die eind 2021 gehouden is. De gemeente ontving van zijn inwoners een gemiddeld cijfer van 7,1.

Eind 2021 werd er in de gemeente Roerdalen de burgerpeiling ‘Waar staat je gemeente’ gehouden. Hieraan namen ruim zeshonderd inwoners deel. Deze peiling wordt door de gemeente Roerdalen elke twee jaar gehouden. Uit de peiling blijkt dat de waardering die inwoners van Roerdalen hebben voor hun gemeente toeneemt. In 2017 kreeg de gemeente nog een gemiddeld rapportcijfer van 6,6 van zijn inwoners. Dat cijfer is in vier jaar tijd gestegen naar een 7,1, een stijging van een half punt.

Samenwerking

De inwoners geven aan zich over het algemeen prettig en veilig te voelen in Roerdalen. Ook blijkt uit de peiling dat ze tevreden zijn met hun gezondheid en geluksgevoel. Daarnaast is duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor de bewoners van Roerdalen geworden. Veel inwoners zijn van plan, of hebben al maatregelen genomen, om hun huis duurzamer te maken.

Wat voornamelijk opvalt in de peilingen is dat de tevredenheid over de samenwerking tussen inwoners en gemeente sterk is gestegen de afgelopen jaren. Met een gemiddelde van 6,7 is het echter nog steeds het slechts beoordeelde onderdeel.

Wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen: „Het is mooi om te zien dat de waardering voor de gemeente de afgelopen jaren is gestegen. Deze burgerpeiling geeft ons een goed beeld van de onderwerpen die onze inwoners het belangrijkste vinden. Daar gaan we mee aan de slag.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee