Virgil van Dijk niet tevreden na behalen finale: ‘Eigenlijk ging alles mis’

Print
Virgil van Dijk niet tevreden na behalen finale: ‘Eigenlijk ging alles mis’

Frustratie bij Van Dijk na de 2-0 van Villarreal.  Afbeelding: Pro Shots

Aanvoerder Virgil van Dijk schrok dinsdag van de eerste helft van Liverpool in de uitwedstrijd tegen Villarreal in de halve finale van de Champions League. De Engelse topclub stond bij rust met 2-0 achter, maar wist het duel in de tweede helft alsnog om te draaien: 2-3.

„Dit was het scenario waar we niet op hoopten natuurlijk”, aldus Van Dijk. „We kwamen vroeg achter en stonden de gehele eerste helft onder druk. We maakten de verkeerde keuzes en hadden weinig variatie in ons spel. Dat is best een lange lijst met dingen, ja. Eigenlijk ging alles mis. Maar weet je wat het mooie is? Het maakt geen reet uit. Ik sta voor de derde keer in vijf jaar in de finale van de Champions League met deze mooie club. Het is weer een jongensdroom.”

Liverpool is naast de Champions League ook nog in de race voor de Engelse titel en de FA Cup. Van Dijk: „Eigenlijk geniet je niet echt van de mooie momenten die er zijn. Dat komt omdat we om de drie dagen spelen. Zaterdag wacht Tottenham Hotspur alweer. Maar we moeten hier wel even van genieten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee