3 tips voor het inrichten van een leefkeuken

Print
3 tips voor het inrichten van een leefkeuken

Afbeelding: pexels-photo.

Steeds vaker zien we dat de keuken een onderdeel is van onze leefruimte. Waar we tot enkele jaren geleden de keuken enkel en alleen gebruikten voor het koken, zien dat dit de afgelopen jaren enorm is veranderd. Steeds vaker kiezen we ervoor om een gezellig avondje met vrienden, familie of onze partner door te brengen in de keuken. Daarnaast is de keuken vaak ook bij uitstek geschikt om even op een gemak de krant te lezen om zo weer op de hoogte te zijn van wat er allemaal in de wereld speelt. Maar hoe maak je van je keuken nou eigenlijk een leefkeuken en niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kenmerken ervan? Wil jij je keuken ombouwen tot leefkeuken? Volg dan deze 3 tips!

Integreren in de woonkamer
Wanneer jij van je keuken een echte leefkeuken wilt maken, is het belangrijk dat je de keuken betrekt bij de woonkamer. Dus kun je op een eenvoudige manier doen door te kiezen voor dezelfde stijl als welke je in je woonkamer hebt toegepast. Dat wil niet alleen zeggen, dat je ook moet kiezen voor dezelfde kleuren, maar ook meubels, accessoires en al het andere dient in dezelfde stijl te worden uitgevoerd als onze woonkamer. Op deze manier vervaagt de grens tussen de twee verschillende ruimtes en zal je merken dat het effect direct zichtbaar is. Door verschillende zaken aan te passen, zal je merken dat je keuken direct een volledig andere look en feel krijgt.

Houd het netjes
Net als in onze woonkamer, geldt ook voor de keuken dat deze netjes en opgeruimd moet zijn. Want alleen dan zal je het gevoel kunnen creëren van een echte leefkeuken. Dat betekent geen vieze vaat op het aanrecht en ook apparaten die je niet gebruikt worden opgeborgen in de kast. Uiteraard misstaat een prachtig stijlvol koffieapparaat natuurlijk nooit op het aanrecht. Deze heeft daarmee niet alleen een praktische, maar ook een stijlvolle bijdrage aan het geheel. Om je apparaten letterlijk in de ‘spotlights’ te zetten, kun je kiezen voor een led strip langs de onderkant van de kastjes of een paar inbouwspotjes. Zo accentueer jij bepaalde onderdelen van je keuken, wat ervoor zorgt dat het ineens een hele andere beleving geeft dan zonder de juiste verlichting.

Persoonlijk
Voor de optimale sfeerbeleving in onze keuken, is een persoonlijke touch onmisbaar. Net als dat het toevoegen van een persoonlijke noot in onze woonkamer essentieel is om van je huis een thuis te maken, geldt dit voor onze keuken ook. Om dit te kunnen doen, hoef je natuurlijk niet allerlei verschillende fotolijstjes op te hangen. Nee, in een keuken mag je laten zien dat er geleefd wordt, waar het netjes houden essentieel is, betekent dit niet dat er niets op het aanrecht mag staan. Eén van de meest praktische voorbeelden om het geheel persoonlijk te maken, is door een plankje aan de muur te maken om zo wat prachtige koffiekopjes op te showen. Zo laat je zien dat je keuken meer is dan alleen een plek waar wordt gegeten en gekookt.