Limburger (25) in Spanje opgepakt vanwege pillenlabs

Print
Limburger (25) in Spanje opgepakt vanwege pillenlabs

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Tegelen -

In een omvangrijke Brabantse strafzaak over pillenlabs is dinsdag opnieuw een verdachte in Spanje aangehouden. Het is een 25-jarige Limburger.

De officier van justitie zei woensdag bij een voorbereidende zitting dat bovendien nog één verdachte zoek is.

Maandag werd in Spanje ook al een verdachte aangehouden. De officier wacht op de overlevering door Spanje, zodat de twee verdachten kunnen worden toegevoegd aan het proces waarin woensdag al tien verdachten voor de tweede keer moesten voorkomen.

Tegelen

De zaak gaat over verschillende amfetaminelabs in Tegelen, Lanaken en de Duitse plaatsen Ruppach en Kassel. De bende zou onder leiding staan van het bekende kopstuk Harry P. uit Bergeijk.

P. en de meeste van zijn medeverdachten werden in november aangehouden tijdens een grootscheepse politieactie op hun woonwagenkamp in Bergeijk. De zaak kwam aan het rollen nadat de politie chatberichten van de versleutelde berichtendiensten Encrochat, Sky-ECC en Anom ter beschikking had gekregen. Hierna konden meerdere drugslabs worden opgerold. De politie voerde het onderzoek naar de criminele organisatie uit samen met de Belgische en de Duitse autoriteiten.

Advocaten vroegen de rechtbank in Den Bosch woensdag om hun cliënten vrij te laten in afwachting van hun proces. Dat begint op z’n vroegst pas in de zomer van 2023. De rechtbank besloot dat ze allemaal moeten blijven zitten. Wel moet de reclassering voor vier van hen bekijken onder welke voorwaarden, zoals bijvoorbeeld een enkelband, ze wél vrij zouden kunnen komen. Dan kunnen ze mogelijk 20 juli, bij de volgende zitting, wel worden vrijgelaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee