Franciscuskoor Venlo viert 111 jaar bestaan met jubileumconcert

 © Getty Images/Xixinxing

Venlo -

Een jaar later dan de bedoeling was, geeft Franciscuskoor op 29 mei een concert in Domani in Venlo om het jubileum te vieren. Dan bestaat het koor 111 jaar.

redactie

Om te vieren dat het Franciscuskoor 110 jaar bestond, zou er vorig jaar een jubileumconcert worden georganiseerd. Dat ging toen niet door en werd daarom verplaatst naar dit jaar, het jaar van het 111-jarig bestaan. Achteraf gezien helemaal niet erg, stelt het koor nu. ‘Het heeft op de één of andere manier een meer feestelijke klank.’

Het Franciscuskoor werd in 1911 opgericht als mannenkoor voor het kerkje van de paters Franciscanen aan de Leutherweg in Venlo. Toen de paters verhuisden, kwam er een knapenkoor bij. Het gemengde koor staat sinds 2006 onder leiding van dirigente Marianne Maessen-Scherjon.

Het concert begint om 16.00 uur bij Domani in Venlo. Op het programma staan onder andere de Messe in D-Dur van Dvorák, liederen van Rheinberger, Lauridsen, Rachmaninoff en Franck. Het koor wordt begeleid door organist/pianist Toon Konings en een ensemble onder leiding van Frank Rutgers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal