Codema failliet: veertig medewerkers vestiging Venlo in spanning over mogelijke doorstart

Print
Codema failliet: veertig medewerkers vestiging Venlo in spanning over mogelijke doorstart

Afbeelding: ANP XTRA

Sittard -

Tuinbouwspecialist Codema Systems Group in Bergschenhoek is maandag door de rechtbank Rotterdam failliet verklaard. Bij het bedrijf werken 140 medewerkers, ongeveer veertig zijn actief bij de vestiging in Venlo.

Codema ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt tuinbouwoplossingen. In Europa, maar bijvoorbeeld ook in China. Sinds 2020 stonden de resultaten flink onder druk. Het bedrijf noemt daarvoor een aantal oorzaken. Corona zorgde voor een moeilijkere acquisitie en uitvoering van projecten in het buitenland. Er waren tegenvallers in China en Canada en zowel in binnen- als buitenland investeren glastuinbouwers minder snel als gevolg van de stijgende energieprijzen en geopolitieke onrust.

Er is een kans op een doorstart. Volgens de directie hebben inmiddels meerdere partijen interesse getoond in bedrijfsonderdelen van Codema. Binnen enkele weken wordt daar duidelijkheid over verwacht. Tot die tijd blijven de medewerkers aan het werk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee