Max Verstappen verwacht een ‘pretty crazy’ weekeinde tijdens eerste Grand Prix in Miami

Print
Max Verstappen verwacht een ‘pretty crazy’ weekeinde tijdens eerste Grand Prix in Miami

Max Verstappen.  Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen kijkt reikhalzend uit naar de inaugurele Grand Prix van Miami. De wereldkampioen bezocht de Amerikaanse stad al vaker tijdens vakanties en kan niet wachten om er nu te racen.

„Ik denk dat dit een pretty crazy weekeinde gaat worden!”, aldus de Red Bull-coureur. „Ik kijk er heel erg naar uit om in Miami te rijden. Ik hoop op een opwindend weekeinde. Miami is een erg leuke stad en een zeer interessante locatie voor een F1-race. Ik denk dat iedereen naar dit evenement uitkijkt. Niet alleen de rijders, maar ook de fans.”

Populariteit

Verstappen is sowieso een groot fan van de Verenigde Staten en vindt het mooi om te zien dat de Formule 1 meer en meer aan populariteit wint onder de Amerikaanse bevolking, mede door de Netflix-show Drive to Survive en de toegenomen actie op de baan door de nieuwe regels.

„Ik vind het ook altijd heel leuk om in Austin te zijn. Mooi dat we nu ook een andere staat bezoeken. Het is prachtig om te zien dat onze sport steeds groter wordt in de VS. De teams doen hard hun best om de F1 te promoten en het helpt natuurlijk dat we steeds vaker deze kant optrekken”, aldus de 24-jarige Nederlander, die weet dat hij volgend jaar ook naar Las Vegas zal afreizen voor een GP.

Lees ook: Max Verstappen hoort vanaf nu tot de allergrootsten der aarde

Verstappen rijdt in Miami met een speciale helm rond. De actie op de baan vindt in de Nederlandse avond plaats. De race begint zondag pas om 21.30 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee