Maastrichtse CityGoose slaat vleugels uit in Europa met overname Secret City Trails

 © Secret City Trails

Maastricht -

Het Maastrichtse CityGoose stadsspellen heeft de Portugese branchegenoot Secret City Trails overgenomen. Dit bedrijf heeft ontdekkingstochten in 43 Europese steden. „Onze droom om de vleugels in Europa uit te slaan komt hiermee uit.”

WijLimburg, Marc van de Ven

CityGoose begon in 2013 met avontuurlijke stadsspellen. Vandaag de dag kunnen mensen met de spellen veertien steden in Nederland en België ontdekken. „We wilden al langer uitbreiden naar andere landen in Europa”, zegt Lidwine Goessens, samen met Frans Ottenhoff oprichter van CityGoose. „Maar daar hebben we de capaciteit niet voor, we kwamen niet verder dan Hasselt en Antwerpen. Toevallig kwam Secret City Trails op ons pad. Een fantastische kans die we niet konden laten lopen.”

Lokale makers

Secret City Trails werd in 2017 in Lissabon opgericht door twee onderneemsters. Goessens: „Hun concept is iets anders dan het onze. Bij CityGoose ga je met een fysiek spel op stap, Secret City Trails zijn webbased routes die zich richten op de minder bereisde plekken en verborgen parels van een stad. Je krijgt wel vragen, maar het spel- en puzzelelement speelt bij CityGoose een belangrijkere rol.” De kracht van Secret City Trails is dat het bedrijf werkt met lokale makers, zegt ze. „Er liggen contracten met vijftig lokale partijen in heel Europa.”

LIOF

De komende tijd gaan Goessens en Ottenhoff kennismaken met deze lokale makers. „Van sommigen weten we dat ze heel graag nieuwe tochten willen ontwikkelen, bijvoorbeeld een food-tocht. Daarover gaan we in gesprek. Daarnaast willen we lokale makers in nieuwe steden aan ons binden. Maar dat is toekomstmuziek.” Goessens en Ottenhoff willen ook flink investeren in de digitale platforms. „We hebben een innovatievoucher van investeringsbank LIOF gekregen om die te professionaliseren. Daar zijn we heel blij mee.”

CityGoose en Secret City Trails gaan elk verder onder de eigen naam. De twee oprichters van Secret City Trails stappen uit het bedrijf.