Paasveejaarmarkt zondag 15 mei terug van weggeweest in Beek

Afbeelding ter illustratie. © Visit Zuid-Limburg

Beek -

De Paasveejaarmarkt in Beek is terug van weggeweest, zij het op een nieuwe datum en in nieuw jasje. Zondag 15 mei is het zover.

Redactie

„De grote tent op het marktplein, waar tot voor kort paarden, ezels en kleinvee te zien waren, heeft plaatsgemaakt voor iets nieuws”, maakte de organisatie al eerder bekend. Een nieuwe indeling moet onder meer extra ruimte bieden aan aangrenzende ondernemers en marktkooplieden. Verder zijn er een horecaplein, attracties voor kinderen en podium met livemuziek te vinden. De route door het centrum, met tal van eet- en marktkramen, ontbreekt eveneens niet.

Lees ook: Paasveejaarmarkt in Beek gaat dit jaar door op andere datum

In de Leopoldskerk is een tweedehands boekenmarkt en Baek Voiture houdt het jaarlijkse oldtimerfestival. De oldtimerbezitters vertrekken ’s ochtends vanuit Wolfeynde voor een rit door het heuvelland en houden later op de dag - rond 15.30 uur - een defilé in de Prins Mauritslaan.

Lees ook: Sterke stijging aantal winkels in Beek en Bergen leidt tot verbazing: ‘Waar zijn ze dan?’

Het muzikale programma op de markt start om 13.00 uur en wordt verzorgd door de band Marketsquare Mike. Trio Paradise treedt op in café Frusch, de Baeker Hofkapel en John Tana in café Benelux en dansschool Rick Schmitz verzorgt dansactiviteiten voor de jeugd.

De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna gaat het feest in lokale horeca nog even door.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal