Christiaens Group BV uit Horst neemt activiteiten Hedonk over

Edwin van Rensch (Christiaens Group) en Henk Douven (Hedonk). © Christaens Group

Horst -

Christiaens Group BV, actief in de kant-en-klare oplossingen voor champignonkwekerijen en composteringsbedrijven, nam per 1 mei het grootste deel van de activiteiten van plaatsgenoot Hedonk over. De afgelopen jaren maakten de sproeisystemen van Hedonk al onderdeel uit van de portfolio van Christiaens Group, nu biedt het bedrijf de systemen in eigen beheer aan.

WijLimburg, Lieke Rijkx

„Tientallen jaren geleden waren wij de eerste in de markt die de belangrijkste disciplines, zoals constructie, technische installatie en besturingssystemen, in huis hadden. Een positie die we gedurende de jaren verstevigd hebben. De sproeisystemen van Hedonk zijn een mooie aanvulling op wat we vanuit onze groep aanbieden”, aldus Edwin van Rensch, Managing Director Christiaens Group.

Continuïteit

Het juiste klimaat met de juiste besproeiing en waterverdeling over de bedden is essentieel voor de hoogwaardige champignonteelt. De systemen die Hedonk (voorheen Dofra) hiervoor ontwikkelde, zijn gebaseerd op meer dan vijftig jaar ervaring in de champignonteelt. Henk Douven, oprichter en eigenaar van Hedonk: „Door de jarenlange samenwerking met de Christiaens Group ben ik ervan overtuigd dat ik in hen een betrouwbare partij gevonden heb. Dat komt ook de continuïteit voor de beste watergeefsystemen ten goede.”

Douven blijft de komende tijd actief betrokken bij de sproeisystemen in een adviserende rol binnen Christiaens Group.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal