Video: Forse brand vrachtauto op snelweg A73

Print

Forse brand bij vrachtauto op snelweg A73. Video: Edward Media

Venray / Horst -

Op de A73 is donderdagavond ter hoogte van Castenray een oplegger van een vrachtauto in brand gevlogen en volledig uitgebrand.

De hulpdiensten werden omstreeks kwart over zes gealarmeerd over het incident. De vrachtwagenchauffeur kon zichzelf in veiligheid brengen door de cabine van de oplegger tijdig af te koppelen.

De brandweer kwam ter plekke met twee blusvoertuigen en een waterwagen om het vuur te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat de trailer volledig uitbrandde. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk welke lading met de trailer werd vervoerd.

Als gevolg van de brand moest de snelweg tussen Venray en Horst-Noord tijdelijk met een rijstrook worden afgesloten. Het verkeer ondervond er in de avondspits enige hinder van.

De politie heeft opnames gemaakt van automobilisten en truckers die op het moment dat er een rijbaan vrijgegeven werd, het incident filmden of fotografeerden. Zij kunnen een boete tegemoet zien. Om hoeveel overtredingen het gaat is niet bekend

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee