Voor Feyenoorder Linssen is bereiken Europese finale ‘once in a lifetime’

Bryan Linssen maakt het William Saliba van Olympique Marseille lastig op een avond die voor Feyenoord feestelijk eindigde. © ANP

Voor Bryan Linssen voelt de finale van de Conference League als een unieke kans. Te meer omdat de Limburgse spits van Feyenoord mogelijk na dit seizoen vertrekt uit De Kuip.

Redactie

„Ik kan het wel ontkennen, maar natuurlijk speelt er wat”, zei de 31-jarige Linssen, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Japan, tegen ESPN. „Maar op dit moment heb ik me echt alleen gefocust op deze wedstrijd. Dat meen ik oprecht, omdat dit once in a lifetime is.”

De finale is over 2,5 week in Tirana, tegen AS Roma. „Nu heb ik in ieder geval twee weken de tijd om een paar mailtjes te beantwoorden. Zodra we weer richting die finale gaan, wil ik er niks meer over horen. Er is maar één ding dat telt. Ik wil die prijs winnen, want dat gaat me daarna nooit meer gebeuren. We gaan er alles aan doen.”

Lees ook: Feyenoord ook enorme ‘hit’ bij tv-kijker

Intimiderend

Ook al had de aanvaller uit Neeritter geen basisplaats (Linssen viel een kwartier voor tijd in voor Luis Sinisterra), hij had genoten van de intimiderende sfeer donderdagavond in Marseille, waar het 0-0 werd. „Het was een heet avondje. We kregen iets naar de bus gegooid, wat niet heel prettig was. Natuurlijk is dat naar, maar het hoort misschien ook wel bij zo’n wedstrijd. Je stelt je erop in en het is ook wel een keer leuk om mee te maken, zolang je weet dat je veilig bent”, aldus Linssen.

„Als je niet speelt, dan krijg je veel meer mee dan wanneer je wel speelt. Het geluid in het stadion, de sfeer die er hangt en ook het vuurwerk voor de wedstrijd. Ik had pijn in m’n neus en aan m’n ogen, maar het was zo vet om mee te maken. Als je dan uiteindelijk naar de finale gaat en hier euforisch weggaat, beter kan het niet.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: Heeft Perr Schuurs zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld?

2022-05-05 Komt Dat Schot. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal