Meisje (16) en vrouw (34) gedood bij schietpartij zorgboerderij Alblasserdam

Print

Dodelijk schietdrama Alblasserdam. Video: De Telegraaf

Bij een schietpartij in Alblasserdam zijn vrijdag twee doden gevallen, een meisje van 16 en een 34-jarige vrouw. Twee anderen, een vrouw van 20 en een jongen van 13 jaar, raakten ernstig gewond. Dit meldt de politie.

De verdachte is aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden op of in de buurt van een zorgboerderij. Het terrein rond de boerderij is afgezet en ook de toegangsweg naar de boerderij is dicht. Bij het terrein is forensische opsporing aanwezig.

Tientallen mensen staan in de buurt van de boerderij te kijken. Sommigen van hen zijn emotioneel. Mensen die getuigen waren van het schietincident zijn opgevangen en er wordt hulp voor hen geregeld, aldus de politie.

Meisje (16) en vrouw (34) gedood bij schietpartij zorgboerderij Alblasserdam
Foto: ANP/Robin Utrecht

Na de schietpartij kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances en andere hulpdiensten ter plekke. De gemeente Alblasserdam heeft vooralsnog geen commentaar gegeven op het incident.

De zorgboerderij waar het incident plaats zou hebben gevonden, heet Tro Tardi en richt zich op dagbesteding voor zowel kinderen als volwassenen. Dat kunnen mensen zijn met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, autisme of alzheimer. Daarnaast biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die „de draad in hun leven weer op moeten pakken”, bijvoorbeeld als onderdeel van een re-integratietraject.

De zorgboerderij werd in 2007 opgericht en kijkt uit op de molens van Kinderdijk. Op de boerderij worden koeien, kalveren, pony’s en paarden gehouden. Ook zijn er verschillende huisdieren zoals honden en katten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee