Aantal abonnees streamingdienst Videoland verder toegenomen

 © ANP

ANP

Het aantal betalende abonnees van Videoland van mediabedrijf RTL is in het eerste kwartaal van het jaar gegroeid tot ruim 1,1 miljoen.

Mede daardoor namen de inkomsten van RTL Group toe. Het Luxemburgse RTL is onder meer het moederbedrijf van een aantal Nederlandse tv-zenders.

Het aantal abonnees van Videoland nam in het eerste kwartaal met 13 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei is onder meer te danken aan de realityserie Temptation Island. Ook Mocro Maffia en De Bachelor zijn te zien op Videoland.

Lees ook: NENT: lancering Viaplay in Nederland overtreft verwachtingen

RTL Group boekte mede dankzij de stijging van de opbrengsten uit streamingdiensten in Nederland en Duitsland een omzet van bijna 1,6 miljard euro. Dat is op jaarbasis 11 procent meer. Het concern verdiende daarnaast vooral in Nederland meer geld met de verkoop van televisiereclame. RTL heeft geen winstcijfer genoemd voor het afgelopen kwartaal. Het bedrijf houdt vast aan een winstprognose van 1,15 miljard euro voor aftrek van onder meer belastingen in 2022.

Over de fusie tussen RTL en Talpa, die vorig jaar werd aangekondigd, deed het bedrijf geen nieuwe mededelingen. Het concern liet bij de presentatie van de jaarcijfers eerder dit jaar weten dat de deal nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. RTL verwacht dat dit in het derde kwartaal van 2022 is afgerond.

De Nederlandse toezichthouder ACM liet eind januari weten een diepgaand onderzoek te doen naar de fusieplannen van RTL en Talpa. Daarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de samenwerking voor adverteerders, tv-producenten, distributeurs van televisiekanalen en de consument.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal