Filmvoorstelling ‘Wei’ over dementie op kasteelweide Baarlo

Een ‘still’ uit de film ‘Wei’. 

Een ‘still’ uit de film ‘Wei’. © Ruud Lenssen

Baarlo -

De documentaire ‘Wei’ die cineast Ruud Lenssen uit Horst maakte over zijn dementerende vader, wordt vrijdag 13 mei vertoond op de kasteelweide in Baarlo.

Redactie

Rondom de filmvoorstelling organiseert een groep vrijwilligers van Dorpsoverleg Baarlo een themabijeenkomst over dementie. Zij willen hiermee inwoners informeren over deze ziekte en bewust maken van wat zij voor mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen betekenen.

Ruud Lenssen is bij de vertoning aanwezig. De film toont de impact van dementie op een gezin. Hij filmde zijn ouders tijdens de laatste twee jaar waarin zijn vader nog thuis was. Baarlo telt ongeveer 120 inwoners met dementie, waarvan 70 procent nog thuis woont.

De film is twee keer te zien, om 14.00 en 19.00 uur. Aanmelden kan via dementie@baarlo.info of bij MFC de Engelbewaarder. De toegang is gratis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee