Een kwart eeuw Wiertz Company: ‘Beheersbaar groeien voor een betere match tussen flexkracht en werkgever’

Roger Holtus in zijn werkkamer in hartje Kerkrade. Wiertz Company is gevestigd in het voormalig politiebureau. © Luc Lodder

Kerkrade -

Groeien met de menselijke maat. Familiebedrijf Wiertz Company uit Kerkrade, makelaar in werk, krijgt na de eerste overname in 25 jaar de smaak te pakken.

Frans Dreissen

De uitzendbranche is hard op weg om de grootste werkgever van Nederland te worden. Lange tijd golden de bureaus als barometer van de conjunctuur. Aan het aantal uitzendkrachten viel af te lezen of de arbeidsmarkt zich richting een opleving dan wel een recessie zou bewegen. Ooit gestart als leverancier van tijdelijk personeel, hebben uitzenders zich tevens ontwikkeld tot opleider en werkgever.

‘Beheersbaar groeien’ is volgens Roger Holtus (49), CEO van Wiertz Company, om meerdere redenen belangrijk. „Je biedt je mensen meer kans op werk, je verbreedt als organisatie je werkveld, je kan meer klanten bedienen en bovendien meer investeren in kwaliteit, training en scholing van al je mensen. Nog belangrijker wellicht: je kan meer flexwerkers een vast contract bieden. Inmiddels hebben al zo’n 500 van de 4.500 flexkrachten bij ons zo’n vaste verbintenis. Zij zijn verzekerd van een vast inkomen. Én dat dwingt ons weer om banen voor hen te zoeken.”

Wiertz Company viert zilveren jubileum

Wiertz Company bestaat 25 jaar. De oprichting vond plaats op Koninginnedag 1997 en toevallig in een pand aan de Oranjestraat in Kerkrade. Vandaar de huiskleur oranje. De twee oprichters Harm en Dionne Wiertz, beiden intercedenten bij ’s werelds grootste, beursgenoteerde uitzendorganisatie Adecco, vonden dat arbeidsbemiddeling anders kan. Er was in hun ogen te veel oog voor rendement en aandeelhouderswaarde, terwijl het juist om de mensen zou moeten draaien. ‘Dienstverlening hoort persoonlijk te zijn. Het gaat erom om een baan te vinden die echt bij iemand past’, zo vonden ze. Een kwart eeuw later is Wiertz Company uitgegroeid tot een toonaangevende personeelsbemiddelaar (uitzenden, detacheren, payrolling) in vooral de productie en logistiek, maar ook bijvoorbeeld horeca. Om de rollen van aandeelhouder, toezichthouder en bestuurder te scheiden, hebben Harm en Dionne Wiertz vijf jaar geleden afscheid genomen van de dagelijkse leiding. Die ligt nu in handen van Roger Holtus (CEO), Luc Prevoo (CFO) en Edith Hageman (COO). De familie Wiertz is eigenaar en vertegenwoordigd in de Raad van Commissarissen. Wiertz Company telt 120 eigen vaste medewerkers, 4.500 flexkrachten en heeft 19 vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Uitdagingen

Holtus houdt van uitdagingen. „Wat mij drijft is de wil om voor elk probleem de beste oplossing te vinden. Het mooie van de branche waarin we zitten, is dat je echt iets kan betekenen voor de ander. Zowel voor je flexmedewerkers als voor de bedrijven die de juiste mensen zoeken. Wij denken in mogelijkheden en proberen met persoonlijke aandacht zoals seminars, opleidingen maar ook eenvoudige hoe-gaat-het-me-je-gesprekjes mensen vooral het talent in zichzelf te laten ontdekken.”

Lees ook: Wiertz Company neemt voor het eerst in 25 jaar bedrijf over: personeelsbemiddelaar De Pooter Groep

De huidige arbeidsmarkt is een bijzondere. Het aantal vacatures overtreft ruimschoots het aantal beschikbare mensen. „Er wordt creativiteit gevraagd”, weet Roger Holtus. „Flexibele arbeid vereist een flexibele manier van denken.”

 © Luc Lodder

„Je kan creatief zijn met werktijden, maar ook kijken hoe je een job kan opknippen; één baan maken voor misschien wel twee of drie werknemers. Dat past ook prima in de huidige tijdgeest, waarin een groeiende groep mensen hecht aan meer vrije tijd en niet meer voor die fulltime werkweek gaat. Zo heb je tevreden medewerkers en kun je tevens die werkgever helpen. Overigens, krapte dwingt om betere werkgevers te worden: door bij medewerkers betrokkenheid te kweken en ze naast een goede beloning, ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden.”

Overname

Met de overname van het in Zeeland en West-Brabant actieve De Pooter Personeelsdiensten (30 vaste medewerkers, 400 flex, omzet 24 miljoen euro), slaat Wiertz Company nieuwe wegen in. Zo ontstaat er een concern met een omzet dit jaar van ruim 110 miljoen euro.

„De Pooter is net als Wiertz gebouwd op de waarden van een hecht familiebedrijf: ondernemen met oog voor de mens en continuïteit. De Pooter past prima bij onze cultuur.” Hoewel Wiertz de laatste vijf jaar zelf autonoom sterk is gegroeid en in omvang zowat verdubbeld, kijkt Roger Holtus uit naar een nieuwe groeispurt.

Is Wiertz zelf niet ook een potentiële overnameprooi? „Wij zijn wellicht interessant voor investeerders”, glimlacht de topman, „maar niet te koop”, voegt hij er gauw aan toe. „De oprichters Harm en Dionne Wiertz zijn geen ondernemers geworden voor het geld, maar om een verschil te maken en het bedrijf nog generaties lang in eigendom te houden.”

Rentmeester

Roger Holtus, met een verleden in vooral de bancaire wereld (SNS Reaal, directeur Rabobank Parkstad), heeft vijf jaar geleden de dagelijkse leiding van het familiebedrijf overgenomen van het oprichtersechtpaar. Hij ziet het als ‘rentmeester’ als zijn belangrijkste opgave om het bedrijf te zijner tijd nog sterker door te geven aan de volgende Wiertz-generatie, dan dat hij in 2017 heeft gekregen.

De oprichters van Wiertz Company, Harm en Dionne Wiertz. © Annemiek Mommers

Genoeg werk aan de winkel. Hoewel er volgens Holtus nog voldoende aanbod is, stroomt de vijver met flexkrachten langzaam leeg. „We werven steeds meer vanuit de hele Europese Unie. Daarnaast creëren we meerdere ‘hubs’; werkplekken waarin we al onze diensten aanbieden en kleinere vestigingen in centraliseren, te beginnen in Parkstad nabij het Roda JC-stadion. Arbeidsbemiddeling gebeurt bovendien steeds meer digitaal, sollicitatiegesprekken kun je ook online voeren. Er is in onze branche minder behoefte aan fysieke kantoren. De tijd die we zo met de eigen vaste krachten vrijspelen, kunnen we besteden aan extra persoonlijke aandacht.”

Het deels digitaliseren van de organisatie levert bovendien een schat aan data op. „Die stelt ons in staat om nog creatiever te worden, maar vooral ook om een nog betere match te maken tussen flexkracht en werkgever. En met name dat laatste was de reden om 25 jaar geleden Wiertz Company op te richten.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal