Informatieavond in Mheer over onderzoeken rond komst Einstein Telescope

Print
Informatieavond in Mheer over onderzoeken rond komst Einstein Telescope

Geoloog Bjorn Vink.  Afbeelding: Johannes Timmermans

Mheer -

Dinsdag 17 mei is in Harmoniezaal Mheer een informatieavond over de onderzoeken die afgelopen winter plaatsvonden in Banholt en Cottessen, in verband met de mogelijke komst van de Einstein Telescope.

„Gideon Koekoek van Maastricht University geeft uitleg over zwaartekrachtgolven en hoe we deze kunnen registreren. Hij praat u bij over nieuwe, bijzondere ontdekkingen. Daarnaast geeft hij een toelichting op de Einstein Telescope”, schrijft de gemeente.

Lees ook: Provinciesecretaris Guido Derks wordt ‘kwartiermaker’ Einstein Telescope

Daarnaast komt Bjorn Vink aan het woord. Hij geeft informatie over de boringen en de diepe geologie onder de krijtkalken tussen Voeren, Mheer en Banholt. Daarbij komt ook een stukje geschiedenis aan de orde. „Hij vertelt hoe de wereld er in het Devoon en Carboontijdperk uitgezien zou kunnen hebben. Verder komt de Eckelradebreuk aan bod.”

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Adres: Dorpstraat 1 in Mheer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee