BAL na heerlijk duel naar volgende ronde van de BNXT play-offs

Uitblinker Roel van Overbeek (midden) weet van geen wijken. © Jos van Moorsel

Weert -

Een verbeten Basketbal Academie Limburg (BAL) plaatste zich vrijdagavond in een heerlijk kijkspel via een 81-70 zege ten koste van Yoast United voor de volgende ronde van de BNXT play-offs. Daarin treft het in een nieuw tweeluik op Feyenoord Basketball dat woensdag eerst naar Weert komt.

Paul Vek

In een met zeshonderd toeschouwers andermaal goed gevulde en zeer sfeervolle sporthal Boshoven had BAL lang nodig om het duel te domineren. De start was door de inbreng van Chris Hudson, met 24 punten en 9 rebounds een van de uitblinkers, nog goed (8-3) maar drie minuten voor de pauze kwam ondanks een tomeloze inzet de klad erin. De thuisploeg scoorde in die fase slechts een keer. Yoast United nam voor het eerst een voorsprong en dat was meteen de ruststand (30-32).

Mentaal

„We hadden het vooral mentaal moeilijk. Open schoten werden gemist, er was te veel balverlies en er werden verkeerde beslissingen genomen”, analyseerde Radenko Varagic. De coach was tijdens de pauze duidelijk en direct naar zijn spelers. „Ik heb ze gezegd dat ze op moeten staan en hun kop erbij moeten houden. Anders kunnen ze vanaf zaterdag naar het voetbal gaan kijken in plaats van verder gaan in de play-offs.”

Na een 45-49 achterstand kantelde het duel. Met een enorme verbetenheid trok BAL de wedstrijd naar zich toe. Enkele cruciale driepunters van Sander Hollanders en Wietze Nossek leidden tot een 57-49 voorsprong die nog verder opliep tot 70-57.

Uitblinker

De thuisploeg was onder leiding van een uitblinkende spelverdeler Roel van Overbeek (zes punten, twaalf assists, vijf rebounds) los en liet enkele heerlijke aanvallen zien waardoor ook het publiek zich nadrukkelijk deed gelden. Varagic genoot daar na afloop van. „We hebben die mensen na rust echt goed basketbal laten zien.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal