Late zege in slotwedstrijd levert Roda flink geldbedrag op

Print
Late zege in slotwedstrijd levert Roda flink geldbedrag op

Roda-fans vieren de zege op Telstar.  Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft zich op de valreep nog verzekerd van een mooie prijs. Door een late 4-3 zege in de laatste competitiewedstrijd tegen Telstar verzekerde de ploeg uit Kerkrade zich van de tweede plek in de strijd om de vierde periode, goed voor een geldbedrag van 60.000 euro.

FC Emmen eindigde als eerste in de laatste periode. Omdat de kampioen van de eerste divisie al eens een periodetitel won, gaat de prijs naar de nummer twee.

Doelsaldo

Roda won van Telstar en werd daardoor tweede in de strijd om de vierde periode. FC Eindhoven behaalde evenveel punten en had zelfs een gelijk doelsaldo. Omdat de Brabanders minder doelpunten maakten, eindigen zij als derde. De tweede plaats achter Emmen geeft recht op de nacompetitie, waarvoor Roda zich ook al via de ranglijst plaatste. Belangrijker is de premie die gekoppeld is aan de periodetitel: een geldbedrag van 60.000 euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee