Nieuw ‘inspiratiepunt’ bij De Lommerbergen in Reuver moet de VVV nieuw leven inblazen

Twee levensgrote drakeneieren springen direct in het oog. © Lé Giesen

Reuver -

Bij Landal De Lommerbergen in Reuver is sinds kort het nieuwe VVV-inspiratiepunt geopend. Het concept vervangt de voormalige winkel in het centrum, die kampte met afnemende bezoekersaantallen.

Simon Doesborgh

Niet louter een winkeltje met boekjes, folders en lokale producten, maar een plek waar inspiratie kan worden opgedaan over de omgeving. Dat is het idee van de nieuwe VVV bij Landal De Lommerbergen in Reuver. In het ‘inspiratiepunt’ kunnen toeristen op interactieve wijzen kennis maken met de omgeving.

In het inspiratiepunt kan op interactieve wijzen kennis worden gemaakt met de omgeving. © Lé Giesen

De VVV is – het blijft gemeente Beesel – geheel ingericht in het teken van de draak. Bij binnenkomst springen twee drakeneieren direct in het oog. In deze eieren zijn onder meer lokale dieren, filmpjes en informatie te bekijken. Op elke wand wordt de omgeving gepromoot aan de hand van thema’s als ‘Draaksteken & Drakendorp’, ‘Tussen grens en Maas’, ‘Fietsen & Wandelen’, ‘Zien en doen in de regio’. Op interactieve schermen kunnen bezoekers fiets- en wandelroutes plannen.

Het informatiepunt is getransformeerd tot een ‘VVV van de toekomst’. Een project waaraan de gemeente Beesel ruim een ton heeft bijgedragen. Een flink bedrag, maar het oude concept was niet meer houdbaar. In de vestiging in het centrum van Reuver nam het percentage bezoekers tussen 2014 en 2019 met ruim 40 procent af.

Lees ook: Funda Friday: binnenkijken in een van de Limburgse panden die ruim een miljoen waard zijn

Door de nieuwe inrichting moet de VVV toekomstbestendig worden. Er is bewust voor deze locatie gekozen: bij het vakantiepark komen immers de meeste toeristen. „We willen de informatie naar de toerist toebrengen”, zegt Giel Polman, directeur van Limburg Marketing. „De samenwerking met een sterk merk als Landal leent zich daar uitstekend voor.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal