Gemengd Koor St. Jozef Vaals gooit de handdoek na 62 jaar ‘met pijn in het hart’ in de ring

Print
Gemengd Koor St. Jozef Vaals gooit de handdoek na 62 jaar ‘met pijn in het hart’ in de ring
VAALS -

Gemengd Koor St. Jozef Vaals heeft zich na 62 jaar opgeheven. Twee jaar corona en een niet stabiel ledenbestand gaven de doorslag.

Zaterdag is een bekendmaking gepubliceerd over hoe de liquidatie is geregeld. Op Facebook meldt het bestuur dat het besluit om de vereniging op te heffen al op 19 februari tijdens de algemene ledenvergadering is genomen.

„Het koor had het graag anders gewild, maar de alsmaar voortdurende pandemie en de daaraan gerelateerde beperkingen, de continuïteit van het ledenbestand en ook nog het ontbreken van voldoende bestuurlijk draagvlak hebben uiteindelijk geleid tot het nemen van deze definitieve beslissing”, begint de verklaring.

Ger Snackers

„De wens van de koorleden om nog een laatste keer onder de leiding van dirigent Ger Snackers de stem te laten horen en wel tijdens de viering op Eerste Kerstdag 2021 in de St. Pauluskerk in Vaals, is vanwege de beperkingen rond de heersende pandemie ook niet in meer in vervulling mogen gaan.”

Lees ook: Impact van corona op verenigingen: na anderhalf jaar pauze mogen mensen weer, maar gaan ze ook nog?

„Met gemengde gevoelens maar zeker ook met gepaste trots en dankbaarheid kijken de leden terug op een tijdvak van meer dan zestig jaren waarin zij als een actief koor - eerst in de St. Jozefkerk en later in de St. Pauluskerk - een plek in de Vaalse gemeenschap en daarbuiten mochten innemen.”

Verantwoording

„Wij danken het gemeentebestuur van Vaals, het Kerkbestuur Parochie St. Paulus, onze donateurs en sponsors en iedereen die ons koor een warm hart heeft toegedragen voor de steun en het vertrouwen in de afgelopen jaren. Wij wensen u allen veel geluk voor de toekomst.”

De rekening en verantwoording liggen bij het handelsregister van de KvK en op het kantoor van de vereniging ter inzage.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee