Beloften Roda JC dicht bij promotie: winst met dubbele cijfers voor beloften VVV

 © Getty Images

Jos Op ’t Eijnde

In divisie 3 won Roda JC de topper tegen SC Cambuur in Leeuwarden met 2-0. Door deze overwinning heeft de ploeg van trainer Danny Volkers aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis voldoende aan een gelijkspel om kampioen te worden. Daarmee keert Roda JC terug in divisie 2.

Roda JC, zonder selectiespelers in de gelederen, speelde als een sterk collectief met zeer veel strijd. Voor het voetballend sterkere SC Cambuur was er geen doorkomen aan. De doelpunten van Roda JC werden gescoord door Levi Golsteijn in de eerste helft en in blessuretijd scoorde Arwin Javad de bevrijdende 2-0.

Monsterscore

VVV behaalde een monsterscore tegen Alexandria’66. De amateurs uit Rotterdam werden in Venlo met 13-1 verslagen. Door deze zege klimt VVV naar de tweede plaats, achter koploper Roda JC. De doelpunten voor VVV werden gemaakt door Thyme Verheijen (4), Yahcuroo Roemer (2), Ertan Hajdaraj (2), Levi Titulaer, Melano Thier, Niek Munsters, Milan van Riet en Maxim Peer.

Fortuna Sittard verloor met 2-0 bij AFC in Amsterdam, beide doelpunten vielen in tweede helft na een uur spelen in vijf minuten.

In divisie 4 won MVV met 3-0 bij Quick Boys. In Katwijk scoorden Adam Mami voor de pauze en zorgden Yannick Lacroix en Keone Mahone voor de doelpunten in de tweede helft. Een dominant spelend MVV gaf geen enkele kans en staat nu op de tweede plaats, met twee punten achterstand op koploper FC Dordrecht.