Pieter Omtzigt voorlopig best bekeken College Tour van seizoen

Twan Huys (l.) en zijn gast Pieter Omtzigt. 

De College Tour met het veelbesproken Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is voorlopig de best bekeken aflevering van dit seizoen.

Redactie

Het openhartige gesprek dat Twan Huys met de volhardende Twentse parlementariër voerde werd zondagavond bekeken door 414.000 mensen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Eerdere afleveringen, met oud-songfestivalwinnares Jamala en Tim Hofman, trokken lineair minder kijkers.

De uitzending met Omtzigt was overigens bij lange na niet de best bekeken College Tour ooit. Dit blijft de omstreden uitzending waarin Heineken-ontvoerder Willem Holleeder aan het woord kwam. Er is sowieso een dalende trend te zien in het aantal kijkers van het interviewprogramma van Twan Huys op NPO 2. Vorig seizoen keken er gemiddeld 300.000 mensen naar de afleveringen. In de jaren ervoor lag dat aantal gemiddeld boven de 500.000.

Lees ook: Twan Huys: ‘Ik kijk iedere dag op Funda naar huisjes in Zuid-Limburg’

Boer zoekt Vrouw

Ook kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw leverde kijkers in, vergeleken met de week daarvoor. Toen keken er nog 3 miljoen mensen naar de amoureuze besognes van de geselecteerde agrariërs, deze zondag schakelden 2,8 miljoen mensen in om Yvon Jaspers de laatste liefdesperikelen te horen delen. BZV was wel, traditiegetrouw, het best bekeken programma op de zondagavond.

Lees ook: Boer zoekt vrouw: Voetjevrijen met Limburgse boerin Janine

Een ander programma dat zich al een paar weken staande houdt in de top 20 is Media Inside, dat ook zondagavond 358.000 kijkers wist te boeien.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal