Openluchttheater Valkenburg; van Phil Bee tot philharmonie

Print
Openluchttheater Valkenburg; van Phil Bee tot philharmonie

Afbeelding: Monique Frederickx.

Soms kun je wel wat zomergevoel gebruiken! De zomer van 2022 belooft lang en warm te worden in Openluchttheater Valkenburg met een boordevol programma. Van Phil Bee tot philharmonie geeft zo ongeveer de bandbreedte aan: pop, blues, tribute, magic, opera, flamengo, cabaret. Pas geboekt: Karsu en DeWolff.

Op 21 mei begint Openluchttheater Valkenburg aan zijn nieuwe zomerseizoen met een wervelend concert van Phil Bee en zijn band, vorig jaar de glorieuze winnaar van de Voice senior, die voor deze speciale gelegenheid meestergitarist Jan Akkerman meeneemt. Het is de opmaat van een rijk gevuld en zeer gevarieerd programma met zo’n zestig voorstellingen in allerlei genres: van pop tot opera, van cabaret tot folk, van familievoorstellingen tot tribute. En met een aantal aansprekende festivals als het Midsummer Prog Festival op 25 juni, het Tribute Fest (de 60’s, 70’s en 80’s) op 2 en 3 juli en het Southern Roots Open Air Festival op 28 augustus.

Openluchttheater Valkenburg; van Phil Bee tot philharmonie
Foto: Satellite; DeWolff.

Pop
Hoe divers het aanbod van Openluchttheater Valkenburg deze zomer is, bewijst alleen al de popprogrammering van komend seizoen: zo is good old Henk Westbroek met de Nederpop All Stars te gast in het theater, maar ook maken de jonge honden van het Limburgse bluesrock powertrio DeWolff er hun opwachting. Sherma Rouse brengt met een aantal andere Nederlandse topvocalisten een ode aan de popartiesten die ons in 2016 ontvielen (denk o.a. aan Prince, George Michael en David Bowie), terwijl Dana Winner, ‘de Vlaamse Helene Fischer’, ons komt trakteren op een avondje vol romantiek en hartstocht. Ook haar landgenote Belle Perez komt naar Valkenburg, evenals de in België woonachtige, maar in Sittard (!) geboren, singer-songwriter Novastar en Kenny B, die het theater begin augustus ongetwijfeld in zwoele Caraïbische sferen gaat onderdompelen. En niet te vergeten de Turks-Nederlandse sensatie Karsu, die bezig is aan een wereldcarrière en het publiek tijdens haar concerten meevoert op een ware triomftocht vol passie en emotie.

Tribute
Tribute-bands zijn zeer geliefd in Valkenburg, vandaar dat er zelfs een tweedaags festival is geprogrammeerd met internationale topbands die een hommage brengen aan hun idolen, lees Bruce Springsteen, de Stones, Johnny Cash, Doe Maar, U2, Queen en vele andere. Andere feest-der-herkenning-avonden in dit genre: A Tribute to Sting & The Police, Vannstein XL Show (Rammstein tribute), Night Fever (Bee Gees-tribute), Een avond met H6, Tribute to Neil Young(’s Harvest) en Simon & Garfunkel Live at Central Park.

Folk
Folkmuziek is al jaren een vaste pijler van het programma in het openluchttheater en dat is dit jaar niet anders. Zo maken we uitstapjes naar Ierland (Harmony Glenn), Frankrijk (Alderliefste), de Balkan (Lukic en Nadara Gypsy Wedding Band), Amerika (The South Soul Collected), Duitsland (Nur Deutsche Welle) en Spanje (Noche de flamenco).

Openluchttheater Valkenburg; van Phil Bee tot philharmonie
Foto: Danny Ellinger; Ellen ten Damme.

Lachen
Lachen is niet verboden in Openluchttheater Valkenburg en daar gaan artiesten als Yentl & De Boer en Guido Weijers (inmiddels woonachtig in Valkenburg) ongetwijfeld gretig gebruik van maken. En onderschat op dit gebied ook Ellen ten Damme niet, zangers, dansers, cabaretière en nog heel veel meer, die al vaker in het openluchttheater haar enorme veelzijdigheid heeft laten horen en zien.

Verder
Ook ademt Valkenburg ook een aantal keren de sfeer van Verona, tijdens operavoorstellingen (A Midsummernight’s Dream bijvoorbeeld door Opera Zuid), zijn er familievoorstellingen en heuse magic, gebracht door de illusionist Nigel Otermans in zijn nieuwste, speciaal voor het theater gemaakte show Vegas in Valkenburg.

Website
Voor meer informatie over deze en andere voorstellingen, kijk op onze website: www.Openluchttheater-Valkenburg.nl.