Leclerc hoopt op snelle upgrade Ferrari om Verstappen te stuiten

Print
Leclerc hoopt op snelle upgrade Ferrari om Verstappen te stuiten

Verstappen en Leclerc maken een praatje na de kwalificatie in Miami.  Afbeelding: ANP / EPA

Ferrari moet snel wat bedenken om de opmars van Red Bull te stuiten in de Formule. „Zij hebben nu al twee races de overhand, dus wij moeten het voordeel zo snel mogelijk terugpakken”, zei Charles Leclerc na de Grote Prijs van Miami.

Daarin moest hij de koppositie al snel afgeven aan Max Verstappen. In de rest van de race kon hij de Nederlander niet echt meer bedreigen. Leclerc eindigde als tweede en zag zijn voorsprong in het kampioenschap slinken tot 19 punten.

Lees ook: Internationale pers smult van ‘geweldige prestatie’ Verstappen: ‘Hij verpletterde de concurrentie met zijn meesterschap’

Ferrari heeft dit seizoen nog geen grote ‘updates’ doorgevoerd in de auto, maar volgens Leclerc is dat nu wel hard nodig. „Het wordt een lang kampioenschap en upgrades zullen het hele jaar belangrijk blijven. Ik hoop dat we de volgende race in Barcelona een stap voorwaarts maken, want Red Bull heeft nu een voorsprong in racetempo.”

Banden

Leclerc constateerde in Miami, waar de hitte voor zware omstandigheden zorgde, dat Red Bull ook wat beter overweg kon met de banden. Op de mediums was Verstappen veel sneller, op de harde band waren de Ferrari en de Red Bull aan elkaar gewaagd, maar alsnog miste Leclerc de snelheid om Verstappen aan te vallen. „Ik ben dit seizoen degene op wie gejaagd wordt en ik vind dat op zich niet erg, maar het is een feit dat het gat langzaam kleiner wordt. Dus moeten we hard doorwerken, want ik wil gewoon de beste auto hebben.”

Lees ook: Max Verstappen reed zichzelf helemaal leeg in poenerig maar vooral bloedheet Miami

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee