Talpa kan einde van ‘Vandaag Inside’ nog niet bevestigen

 © ANP

Talpa kan, ruim een week na het afscheid van de drie presentatoren van ‘Vandaag Inside’, nog niets toelichten over de voorwaarden van het vertrek of het voorbestaan van het programma.

Redactie

Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan het ANP. „Zodra er nieuws te melden is, komen we er namens SBS6 op terug.”

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp stopten eind april abrupt met presenteren na een storm van boze reacties over een bekentenis van Derksen. De voetbalanalist vertelde dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Later zei hij dat hij het verhaal wat had overdreven. Toch startte het Openbaar Ministerie een onderzoek en haakten veel sponsoren af. Het drietal had na alle commotie geen zin meer om met het programma door te gaan.

Lees ook: ‘Die sponsoren die nu afhaken, omroepen die hem wegsturen, tafelgasten die opeens niet meer met hem mee willen geiten; ik vind het treurig en hypocriet’

Social media

Talpa wil niet bevestigen of Vandaag Inside definitief stopt. De socialmediakanalen van het programma zijn nog steeds in de lucht. Volgens Talpa doet het bedrijf dit „voor de fans”. De nieuwtjes die op de website en de pagina’s op Instagram, Twitter, Facebook en YouTube verschijnen gaan voornamelijk over voetbalnieuws en over de rel rond het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.