Superspits Haaland op weg naar Manchester City

 

 © ANP / EPA

Erling Haaland is op weg naar Manchester City. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is de Noorse aanvaller maandag al medisch gekeurd in het Erasmus-

ziekenhuis van Brussel.

Redactie

Eerder op de dag meldde de Britse tak van sportwebsite The Athletic al dat Haaland zijn keuze had gemaakt. De Noor verhuist in de zomer van Borussia Dortmund naar Manchester City, de club waarvoor zijn vader Alf-Inge tussen 2000 en 2003 speelde en getraind wordt door Pep Guardiola. De Engelse kampioen zou bereid zijn om de gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt 75 miljoen euro te betalen.

De 21-jarige Haaland is sinds zijn komst begin 2020 naar Dortmund een garantie voor doelpunten. Hij maakte 61 goals in de Bundesliga en 15 in de Champions League voor de Duitse club, die achter Bayern München als tweede eindigt in de competitie. Haaland werd de afgelopen maanden met vrijwel alle Europese topclubs in verband gebracht.

Volgens The Athletic heeft Haaland een persoonlijk akkoord bereikt met Manchester City, dat niet hoeft te onderhandelen met Dortmund omdat de Noor een clausule in zijn nog twee jaar doorlopende contract heeft staan.

Erling Haaland wordt bij de ‘Citizens’ de opvolger van de Argentijn Sergio Agüero, die vorig jaar vertrok naar FC Barcelona, maar enkele maanden later zijn carrière moest beëindigen vanwege hartproblemen.

Borussia Dortmund nam Haaland twee jaar geleden voor 20 miljoen euro over van Red Bull Salzburg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee