Omwonenden Chemelot schrikken in het holst van de nacht wakker van hard geluid

Afbeelding ter illustratie. 

Afbeelding ter illustratie. © Peter Schols

Geleen -

Veel omwonenden van Chemelot zijn in de nacht van maandag op dinsdag wakker geschrokken. Op het industriecomplex kwam stoom vrij en dat ging gepaard met nogal wat lawaai.

Paul Dolhain

Op social media regende het meldingen. Iets voor 2:30 uur was er vanuit het niets een hoop herrie te horen als gevolg van het vrijkomen van de stoom. Berichten als „We zitten rechtop in bed! Nog nooit gehoord dit” en „Niet normaal, tril gewoon uit mijn bed”, volgden op de geluidsoverlast. Veel omwonenden vroegen zich af waardoor het geluid veroorzaakt werd.

Chemelot plaatste niet veel later een bericht op zijn website waarin bekend werd gemaakt dat een stoomleiding de geluidsoverlast veroorzaakte. Waarom stoom moest worden afgeblazen werd dinsdagmiddag pas duidelijk.

„Door een technische storing is vannacht een veiligheidssysteem in werking getreden, waardoor stoom onder druk is afgeblazen. Dit heeft geluidsoverlast veroorzaakt. De storing was na korte tijd verholpen. We betreuren het dat dit vannacht tot bezorgdheid heeft geleid. Onze excuses hiervoor”, aldus een woordvoerster van Chemelot.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee