Pater Kuppens opent zes ‘Weerter’ klaslokalen in Malawi

Pater Jo Kuppens bevestigt een plaquette in een klaslokaal in Malawi die verwijst naar de donatie van Scholengemeenschap Philips van Horne in Weert. © Eigen foto

Weert -

De zes klaslokalen in Malawi waren in 2020 al klaar. Maar nu is ook zichtbaar gemaakt dat ze zijn gebouwd dankzij onder meer een donatie van Scholengemeenschap Philips van Horne in Weert.

Erwin Schmidt

De officiële openingshandeling door de tachtigjarige Weerter pater Jo Kuppens kon niet eerder plaatsvinden door de coronacrisis. Maar Kuppens kon afgelopen weekend op de Chipala-school in de krottenwijk van Mgona van hoofdstad Lilongwe alsnog plaquettes aanbrengen, die verwijzen naar de donateurs Wilde Ganzen en Philips van Horne, die de bouw mogelijk hebben gemaakt.

Philips van Horne hield in 2018 ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan een actie voor de school in Malawi. Kuppens, die een sterke band heeft met Malawi, bemiddelde bij de bouw van de klaslokalen in het Afrikaanse land.

De Chipala-school telt negenduizend leerlingen, die veelal in de openlucht les krijgen in klassen die honderd tot driehonderd kinderen tellen. Met de bouw van zes leslokalen beschikt de school nu over in totaal 28 lesruimtes.

 © Eigen foto

Lees ook: Jo Kuppens (79), de pater uit Weert die Britse tabaksfabrikanten slapeloze nachten bezorgt

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal