Na de Rabobank nu ook ABN AMRO weg uit het centrum van Roermond

 © Google Streetview

Roermond -

Een jaar na het vertrek van het fysieke kantoor van de Rabobank uit het centrum van Roermond, maakt ook de ABN AMRO haar afscheid bekend.

Rob Dieleman

Het pand aan het Kloosterwandplein doet vanaf 8 juli geen dienst meer als ABN AMRO-kantoor. Volgens de bank maken steeds meer mensen gebruik van digitale diensten, waardoor een fysiek kantoor niet meer nodig is. Financiële zorgcoaches, die op locatie kunnen komen, moeten ervoor gaan zorgen dat mensen die nog niet thuis zijn in de online bankwereld geholpen worden om hen daarin te ondersteunen.

Pinautomaat

Het gebouw aan het plein is eigendom van de ABN AMRO. De bank gaat het pand verkopen, laat ze weten. De medewerkers van de locatie hebben een baan aangeboden gekregen binnen de bank. Pinautomaten zullen er niet meer zijn in het pand na het vertrek van de bank, is te zien op website van Geldmaat. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor de meeste pinautomaten in Nederland.

Lees ook: Rabobank sluit kantoor in het centrum van Roermond

Vorig jaar maakte de Rabobank bekend het fysieke kantoor aan de Willem II Singel te verlaten. Die bank verplaatste de activiteiten naar het kantoor aan de Schepersweg in Herten. Ook zij gaf als reden dat steeds meer al digitaal gebeurt, waardoor een fysieke locatie niet meer nodig is.