Pelgrimswandeling naar kapel op Servaasberg in Nunhem

 © ING Image

Haelen -

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert vrijdag 13 mei een zeventien kilometer lange pelgrimswandeling door het Leudal richting de Sint Servaaskapel in Nunhem.

De start van de wandeling op de dag van het jaarfeest van de heilige Servaas is om 10.30 uur in de Lambertuskerk in Haelen aan het Kerkplein. Er is voldoende parkeergelegenheid rond de kerk.

Op de terugweg gaat de tocht door het landelijk gebied van Kinkhoven (de ‘Witte kapel’) en Buggenum (Mariakapel) en wordt afgesloten bij de Sint-Annakapel in Haelen.

De aan Sint-Servatius gewijde kapel ligt op een heuvel (de Servaasberg) aan de rand van het Leudal vlak bij de Haelense Beek. Achter de kapel ligt de Sint-Servaasput die naar verluidt door de heilige zelf zou zijn geslagen om de bron, die vijftien meter boven het peil van de beek ligt, te gebruiken om de eerste lokale christenen te dopen.

Vanaf de stations van Roermond en Venlo is de kerk ook bereikbaar met de Arriva buslijn 377 naar halte Op den Dries. Daarna is het nog negen minuten lopen. Deelname aan de pelgrimswandeling is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet noodzakelijk.

Klik hier voor meer informatie.