Vrijwilligers De Speelkoel vinden kiezen in het zand langs de glijbaan; zoektocht naar eigenaar gestart

De Speelkoel in Sint Joost © John Peters

Sint Joost -

Vrijwilligers van De Speelkoel in Sint Joost hebben donderdagmiddag een opmerkelijke vondst gedaan. Tot hun grote verbazing vonden ze in het zand een aantal kiezen van een kunstgebit. Inmiddels is er een zoektocht naar de eigenaar gestart.

Tijn Peerlings

Linda Bierens, vrijwilliger bij De Speelkoel, laat weten nog nooit een vondst als deze te hebben meegemaakt. Wel heeft ze een vermoeden van wie de kiezen afkomstig zijn. „We denken dat iemand met een beperking het gebit verloren heeft. Omdat het om kiezen gaat, is het waarschijnlijk voor anderen niet te zien dat er bij deze persoon tanden in de mond ontbreken.”

Zoektocht

Bierens hoopt dat de eigenaar van het kunstgebit zich zo snel mogelijk bij de speeltuin meldt, zodat deze zijn gebitsprothese kan terugkrijgen. „Je weet niet wie de persoon is en hoe die zijn kiezen verloren heeft. Voor hetzelfde geld is het een kind dat het kunstgebit van zijn opa of oma heeft meegenomen en het in de speeltuin heeft achtergelaten. Het zorgt voor een dubbel gevoel. Het klinkt grappig dat we iemand zijn kiezen hebben gevonden in de speeltuin, maar iemand is op dit moment wel zijn duur gebit kwijt.”

Bierens plaatste donderdagmiddag een bericht op het Facebookaccount van De Speelkoel. Daarmee hoopt ze snel de eigenaar met zijn of haar kiezen te kunnen herenigen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal